Waldkorn® neemt de tijd voor smaak

Brood zoals brood hoort te smaken? Dat vind je bij Waldkorn®. Want bij Waldkorn® nemen we de tijd voor smaak.

Alles begint bij onze granen en zaden, die alle tijd krijgen om rustig te rijpen en te groeien. Enkel zo kunnen ze hun lekkere, volle smaak ontwikkelen. 

Daarna stellen we voor elk type brood een eigen, specifieke combinatie van granen en zaden samen waarmee je bakker aan de slag gaat.  Met zorg en respect voor vakmanschap en traditie. Dat levert een assortiment unieke, ambachtelijke en bovenal lekkere broden op.

Zo kan jij je tijd nemen om volop te genieten. Alleen of met de mensen om je heen!

Volop variatie

Waldkorn® biedt een variatie aan heerlijke broden binnen 2 productlijnen: Traditionele Granen en Oude Granen.

Waldkorn® Traditionele granen

Traditionele granen

Heerlijke broodsoorten, bereid met een zorgvuldig geselecteerde melange van de best gekende granen.

Lees meer over Traditionele granen Waldkorn® Traditionele granen
Waldkorn® Oude granen

Oude granen

Authentieke broodsoorten met de rijke, ongeëvenaarde smaak van échte oude granen.

Lees meer over Oude granen Waldkorn® Oude granen
video
play

Waldkorn®, The Original

Waarom Waldkorn® écht ‘The Original’ is? Omdat we al sinds het begin garant staan voor vakmanschap en authenticiteit. Ons allereerste brood - de Waldkorn® Classic - kwam in 1989 op de Nederlandse markt. Een donker, luchtig meergranenbrood, dat rijkelijk gedecoreerd is met extra granen en zaden. Vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard.

Nadien lanceerden we nieuwe broodsoorten en zo groeide Waldkorn® uit tot het bekendste broodmerk op de markt. Maar Waldkorn® was niet alleen de eerste in zijn soort, we blijven ook verrassen met nieuwe ideeën. Zoals onze broden met oude granen, bijvoorbeeld, die we al een aantal jaren met trots in ons assortiment hebben. En we blijven verder innoveren, met nieuwe smaken die volledig aansluiten bij de verwachtingen van vandaag én morgen.

Back to basics

Brood is al eeuwenlang een basisproduct. De hoofdingrediënten zijn gemalen graan, water, gist (of desem) en zout. Bij Waldkorn® voegen we daar nog smaakmakers aan toe. Dat kunnen extra graansoorten zijn (zoals spelt, rogge, haver, eenkoorn of emmer-tarwe), desems, mouten, zaden (zoals lijnzaad of zonnebloempitten) en soms zelfs specerijen!
Die combinaties zorgen voor een uitgebreid assortiment broden, met verschillende smaken, geuren én kleuren.

Waldkorn® door de jaren heen

Wat ooit begon met één brood, groeide uit tot een volwaardig merk. Bij Waldkorn® vind je een reeks kwaliteitsvolle broden met een volle smaak, geliefd en gekend bij consumenten en bakkers.

Ook het logo van Waldkorn® onderging een metamorfose. We tonen je graag de evolutie van brood tot merk.

1989

Het oorspronkelijke logo uit 1989 visualiseert alle elementen die verwijzen naar Waldkorn® Classic, ons eerste brood: enerzijds de gebruikte granen (Korn), anderzijds het landschap (Wald). De groene kleur van het logo is sinds dan het typische Waldkorn®-groen.

2011

Waldkorn® is al geruime tijd een volwaardig merk, met meerdere broden in het assortiment. Dat vraagt om een aanpassing van het logo. De letters worden strakker en moderner en een groen lint benadrukt het natuurlijke karakter. De woorden ‘The Original’ worden toegevoegd om te onderstrepen dat Waldkorn® de eerste in zijn soort was dankzij de Waldkorn® Classic.

2015

Waldkorn® is helemaal ingeburgerd bij de consument. De specifieke ingrediënten van Waldkorn® Classic verdwijnen uit de rand van het logo. Het is tijd om het traditionele bakkersambacht in de kijker te zetten en dus worden de bossen bovenaan vervangen door de bakker in zijn atelier. Alle aspecten die Waldkorn® zo bijzonder maken, komen nu aan bod in het logo.

2019

In 2019 wordt het logo aangepast. Een minimalistische versie, maar nog steeds 100% herkenbaar Waldkorn® dankzij het typische groen, het gebruik van de aren en de woorden ‘The Original’.

facebook facebook Instragram Instragram Pintrest Pintrest
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan

scroll to top