Waldkorn®-brood door de jaren heen

Voor Waldkorn® begon het allemaal in 1989 met de enige échte klassieker: Waldkorn® Classic. De jaren erna breidden we ons assortiment uit met tal van originele smaken, geuren én kleuren. Lees even verder en ontdek op deze tijdlijn de evolutie van onze Waldkorn®-broden!

1989

Waldkorn® Classic was ons eerste brood. Een luchtig en donker meergranenbrood waar iedereen meteen gek op was. En nu nog steeds!
2001 - 2010

In 2003 introduceerden we een eerste nieuwe variant: Waldkorn® Vital. Een lichter meergranenbrood, met veel Vitamine E en verrijkt met Calcium. Een jaar later volgde Waldkorn® Donker Volkoren, ons eerste echte volkorenbrood, gemaakt met volkorenmeel met vier graansoorten. In 2008 verscheen Waldkorn® Deluxe voor het eerst in de bakkerij; een donker meergranenbrood, met extra pompoen- en zonnebloempitten. Waldkorn® Mais, ons gele tarwe-maisbrood wordt sinds 2010 bij tal van bakkers aangeboden.

2011 – 2020

Ook in deze periode hadden we de smaak te pakken en lanceerden we vier unieke Waldkorn®-broden! In 2014 besloten we meer dan ooit de nadruk te leggen op smaak en tijd. Met Waldkorn® Desem/Heritage ontwikkelden we in 2014 ons eerste brood waarbij een voordeeg wordt gebruikt. Het deeg mag extra lang rusten en rijzen, ideaal voor extra smaak! 2015 was dan weer het jaar van Waldkorn® Trispelti, het brood waarin drie generaties spelt aan bod komen. Lekker authentiek! Met Waldkorn® Oude Granen en Waldkorn® Haver ontwikkelden we in 2016 maar liefst twee nieuwe broden die helemaal in lijn lagen met opkomende trends: oude granen (ook bekend als oergranen) en vezelrijke voeding.

2022

In 2022 volgde Waldkorn® Proteïne, een luchtig meergranenbrood rijk aan proteïnen en vezels en met een beperkt aantal koolhydraten. Zonder in te boeten aan smaak, is dit brood op het lijf geschreven van iedereen die bewust en evenwichtig eet. Bovendien is Waldkorn® Proteïne vegan en bevat het geen toegevoegde suikers.

facebook facebook Instragram Instragram Pintrest Pintrest
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan

scroll to top