Hier worden onze oude granen geteeld

Het lekkerste brood maak je met de beste ingrediënten. En daarin gaan we ver bij Waldkorn®.

Misschien heb je al eens een van onze broden met oude granen geproefd? De pure smaak van granen als eenkoorn, emmer en Khorasan is echt onweerstaanbaar. Om het unieke karakter van deze granen te ontdekken, gingen we bij Waldkorn® (letterlijk) op zoek naar de ‘roots’ van deze voorlopers van onze hedendaagse graansoorten.

Een geschikt klimaat

Aangezien de meeste oude granen (ook ‘oergranen’ genoemd) niet goed gedijen in onze contreien, leidde onze zoektocht ons naar Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije, waar de bodem en het klimaat meer geschikt zijn.

Granen zoals eenkoorn, emmer en wilde rogge doen het goed op de armere grond die in deze regio te vinden is. Bovendien zijn deze granen van nature vrij resistent tegen ziektes. Daardoor vereisen ze minder intensieve landbouw. Door verschillende graansoorten te telen, wordt eveneens de biodiversiteit gestimuleerd. Een dubbel voordeel voor de natuur dus!

Unieke samenwerking

Via ‘contract farming’ werken we samen met boeren uit bovenstaande regio’s. Dit betekent dat ze deze oude granen exclusief voor Waldkorn® telen. De samenwerking met deze boeren is voor Waldkorn® dus de ideale manier om jou steeds de beste kwaliteit te garanderen.

facebook facebook Instragram Instragram Pintrest Pintrest
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan

scroll to top