Makkelijk mealpreppen met Waldkorn®!

Mealpreppen betekent dat je meerdere maaltijden op voorhand bereidt. En dat heeft heel wat voordelen. Je eet er niet alleen gezonder door, je bespaart ook geld én houdt meer tijd over. Om te sporten, je to-dolijst af te werken of gewoon wat langer te blijven liggen ’s ochtends. Maar hoe pak je dat het best aan? Met deze tips en recepten word jij een echte pro!

Haal je planning erbij

Ál je maaltijden op voorhand maken is ambitieus. Bekijk mealprepping dus vooral in functie van je wekelijkse planning. Zijn dinsdag- en donderdagavonden druk? Maak dan voor die dagen je avondeten klaar. Kom je ’s ochtends nooit aan ontbijten toe? Focus je dan alleen op het maken van een lekker ontbijt voor de hele week.

TIP: Haal je agenda erbij en plan al enkele weken op voorhand in wanneer je zal mealpreppen.

Kies je ingrediënten slim

Heb je beslist welke maaltijden je zal maken? Tijd om boodschappen te doen! Probeer eenzelfde ingrediënt ook voor meerdere maaltijden te gebruiken. Een avocado kan je bijvoorbeeld gebruiken als beleg én als topping voor je salade. Verse ratatouille eet je de ene dag bij rijst, de andere dag in een wrap en de dag daarop gemixt in een soepje. Zo word je boodschappenlijst niet ellenlang en zorg je meteen voor variatie!

TIP: Verras jezelf met nieuwe recepten! Op onze receptenpagina vind je heel wat inspiratie.

Bewaar je maaltijden goed

Houd ook rekening met de houdbaarheid van je eten. Dat gerecht met kip en rijst eet je best binnen de 2 dagen op, terwijl je een schaaltje hummus gerust 5 dagen lang kan bewaren. Bewaar je maaltijden voor het einde van de week in een goed afgesloten potje en plaats het eventueel in de diepvries.

TIP: Investeer in goed afsluitbare potjes met een stevig deksel. Extra handig is een brooddoos met verschillende compartimenten, zo houd je ingrediënten lekker vers.

Drie makkelijke mealpreprecepten met Waldkorn®

Een broodmaaltijd moet wel een van de makkelijkste mealpreps zijn. Met enkele eenvoudige ingrediënten heb jij in no-time je lunch voorbereid! Laat je inspireren door deze recepten met Waldkorn®. Inclusief mealpreptips!

Waldkorn® Proteïne met gerookte kip en avocado

Deze maaltijd zit vol eiwitten dankzij de kip en Waldkorn® Proteïne. De avocado en hummus bevatten dan weer gezonde vetten.

Mealpreptips:

  • Beleg je brood à la minute, zodat de sneetjes vers blijven.
  • In een brooddoos met verschillende compartimenten kan je alle ingrediënten afzonderlijk meenemen. Zo blijven ze lang vers!
  • Snijd je de avocado graag al op voorhand? Besprenkel de schijfjes dan met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.

 

Bekijk het recept

Waldkorn® Deluxe met zalm en wasabi

Dankzij de omega 3-rijke zalm en volkoren Waldkorn® Deluxe is deze sandwich verzadigend en supervoedzaam.

Mealpreptips:

  • Je kan de wasabimayonaise zelf maken door 2 eieren, 1 el mosters, 1 tl wasabipoeder en ½ l zonnebloemolie te mixen. Bewaar de wasabimayonaise in een goed afgesloten potje.
  • Gerookte zalm kan je, eens geopend, nog 2 dagen bewaren in de koelkast in een goed afgesloten verpakking.

Bekijk het recept

Waldkorn® Trispelti BLT met geitenkaas

Deze stevige boterham is perfect om weer op krachten te komen na een drukke dag of work-out. De vezelrijke Waldkorn® Trispelti smaakt heerlijk in combinatie met een sneetje spek en lichte geitenkaas! 

Mealpreptips:

  • Dit is het ideale recept om oud brood te verwerken. Leg de sandwich even tussen de grill voor wat extra crunch!
  • Wil je meer groenten toevoegen? Je kan met dezelfde ingrediënten van dit recept ook een grote salade maken. Heerlijk met een sneetje brood!

Bekijk het recept

facebook facebook Instragram Instragram Pintrest Pintrest
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan

scroll to top