Drie haalbare voornemens voor een evenwichtig 2024

De laatste maand van het jaar is ingegaan. Voor je het weet wordt er afgeteld, knallen de kurken en gaan de goede voornemens in. Waldkorn® helpt je alvast op weg met enkele tips voor een geslaagde nieuwe start. Met evenwichtige keuzes, maar vooral met veel lekkers. Want genieten, dat is het belangrijkste voornemen!

Voornemen 1: elke dag een voedzame lunch meenemen

Trakteer jezelf op een mooie brooddoos of een hippe bentobox en neem vanaf nu je eigen lunch mee naar je werk. Zo moet je niet meer elke dag met honger naar de broodjeszaak of supermarkt. Het kost wat meer tijd, maar het scheelt in de portemonnee en helpt je om evenwichtig te eten! Laat je inspireren door dit recept met erwtenpuree en radijsjes. 

Het recept

Toptip!

Zelfgemaakte lunches hoeven helemaal niet saai te zijn. Voeg altijd een extraatje toe dat je zelf lekker vindt, zoals een portie nootjes, yoghurt, gedroogd fruit of een stukje zwarte chocolade. Verras jezelf, zo heb je altijd iets om naar uit te kijken! 

Voornemen 2: meer groenten en fruit op je bord

Maak van groenten en fruit een gewoonte. Vul je bord voor de helft met groenten, serveer bij je broodmaaltijd wat rauwkost of soep en eet een stuk fruit bij het ontbijt. Extra uitdaging nodig? Maak er een sport van om elke dag zoveel mogelijk kleuren van de regenboog te eten. Met dit recept voor een Waldkorn® Vital met olijventapenade zit je goed!

Het recept

Toptip!

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om naar fruit of groenten te grijpen. Snijd bijvoorbeeld aan het begin van de week wat wortels in snackformaat, haal fruit in huis dat makkelijk te eten is (denk aan appels, bananen of mandarijnen) of maak een grote kom fruitsalade waar je meerdere dagen van kan genieten. 

Voornemen 3: bewust genieten

Goede voornemens zijn haalbare voornemens. Ontzeg jezelf dus niet teveel, maar beloof jezelf net om bewust te genieten. Maak van je avondsnack een genietmomentje waar je de tijd voor neemt. Of gebruik je lunchpauze om écht te ontspannen, in plaats van je mailbox bij te werken terwijl je een broodje naar binnen schrokt. Door bewust te eten, haal je veel meer voldoening uit elke maaltijd of snack.

Toptip!

Combineer elke snack met iets voedzaams. Zin in een stuk chocolade? Lekker, maar neem er ook een stukje fruit bij. Is het echt zo’n avond voor chips? Zet dat kommetje op tafel en vul het aan met groenten en dips, zodat je kan afwisselen. Boterhammen met pindakaas vandaag? Prima, maar voeg er ook enkele schijfjes banaan aan toe. 

Het recept
facebook facebook Instragram Instragram Pintrest Pintrest
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan

scroll to top