Eerste Hulp bij Brooddozen

-

Elke dag voor een gesmaakte brooddoos zorgen? Challenge accepted! Met dit stappenplan heb je een houvast om elke ochtend mee aan de slag te gaan. Zo stel je samen met je kind de ideale brooddoos samen!

Stap 1: de doos

Een goede brooddoos heeft eigenlijk maar één vereiste: ze moet ervoor zorgen dat de lunch heelhuids op school geraakt. In theorie is dus elke doos die sluit, perfect. Maar heb je de keuze, dan zijn brooddozen met afzonderlijke vakjes en bakjes handig om bijvoorbeeld extra groenten en fruit een eigen plaats te geven. En tenslotte wil het oog natuurlijk ook wat. Een vrolijke, zelfgekozen doos zal je kind elke dag met plezier uit de schooltas halen!

Stap 2: het brood

De basis van elk lunchpakket? Brood, natuurlijk! Hoe voedzamer, hoe beter, dus geef de voorkeur aan volkorenbrood, zoals Waldkorn® Donker Volkoren. Lust je kind dit niet? Probeer dan eens af te wisselen met een lichtere variant, zoals Waldkorn® Haver. Er zijn gelukkig heel wat broodsoorten, dus wissel geregeld af om het spannend te houden!

Tip: Laat je inspireren door het Waldkorn®-gamma.

Stap 3: het beleg

Beleg kan een boterham maken of kraken, én het is meteen ook de makkelijkste manier om te variëren en je kleintje zo elke dag iets anders voor te schotelen. Onbewerkt beleg heeft de voorkeur, het liefst met veel groenten of fruit. Kies bijvoorbeeld voor geplette banaan, een lekkere notenpasta of groentespreads. Ook hummus is een voedzame keuze die zelfs door de jongsten (meestal ;-)) geapprecieerd wordt. Vul gerust aan met wat ei, kaas of hesp voor die broodnodige eiwitten.

Tip: Voeg schijfjes komkommer of gegrilde paprika tover je een simpele boterham om in een spannende lunch.

Stap 4: de bonus

Een extra geluksmomentje toevoegen aan de brooddoos? Voeg een stukje kaas, een hardgekookt eitje of een sneetje boterhamworst toe. Ook een handvol noten, een stuk fruit of bakje yoghurt zijn een perfecte aanvulling op de boterhammen. Geef je kids de keuze uit enkele gebalanceerde opties en laat hen zelf kiezen. Zo betrek je hen op een leuke manier en laat je hen uitkijken naar de lunch. Iedereen blij!

Stap 5: een drankje voor de dorst

Jong of oud, voldoende drinken blijft de boodschap. Vergeet dus geen flesje water of een fruitsapje mee te geven voor tijdens de lunch of dorstige momenten overdag.

Stap 6: de finishing touch

Heb je nog tijd en headspace over? Verras je kroost dan eens met een lief briefje of leuk mopje in de brooddoos. Zo kan je laten weten dat je aan hen denkt, en kunnen zij er de rest van de schooldag weer volop tegenaan.

En tenslotte …

De brooddozenrush moet ook voor jou leuk blijven. Blijkt de koelkast leeg te zijn of heb je geen tijd? Dan is je kind minstens even blij met een simpele boterham met kaas of choco. Succes!

facebook facebook Instragram Instragram Pintrest Pintrest
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan

scroll to top