Brood onder de loep: de belangrijkste ingrediënten

Elke dag genieten van een sneetje Waldkorn® Classic? Ja, graag! Maar wat is er eigenlijk nodig om je dagelijkse boterham op tafel te krijgen? Water en een snuifje zout geven we al weg. In de rest van deze blogpost bespreken we alle andere belangrijke ingrediënten die mee aan de basis liggen van een geslaagde Waldkorn® Classic.

BLOEM

Bloem is een van de voornaamste ingrediënten van brood. Op basis van de bloem die gebruikt wordt, krijg je een wit, bruin of volkorenbrood. Welke bloem die er in onze Waldkorn® Classic komt, beslist je bakker deels zelf. Wij raden aan om met een mix van tarwebloem en -meel te werken. Het verschil tussen de twee? Bij meel wordt de volledige graankorrel gebruik, dus ook de vliesjes. Bloem is gezeefde meel waarbij enkel het witte poeder achterblijft. 

GIST

Ontzettend belangrijk om je brood die luchtige textuur te geven. Gist dient als rijsmiddel en zorgt ervoor dat er belletjes van kooldioxidegas ontstaan in het deeg tijdens het bakken. Die rekken het deeg uit, waardoor het in volume stijgt. De gist geeft echter geen extra smaak of geur, het dient enkel om het brood de juiste vorm te geven.

 

 

GERSTEMOUT

Het belangrijkste ingrediënt van de Waldkorn® Classic! Mout is gekiemd en gedroogd graan dat al sinds het Oude Egypte gebruikt wordt als smaakmaker in héél wat producten. Z’n intense smaak zorgt dan ook voor de onweerstaanbare smaakervaring van onze Classic. De gerstemout die wie in Waldkorn® Classic gebruiken - maar bijvoorbeeld ook terug te vinden is in brood of whisky - is donker van kleur. Dat zorgt er onrechtstreeks ook voor dat een Waldkorn® Classic een donkerder kruim heeft.

EXTRA SMAAKMAKERS

Voor de Waldkorn® Classic gebruiken we drie granen om het brood zijn kwaliteiten te geven: tarwe, haver en rogge. Elk dragen ze met hun eigen specifiek eigenschappen bij aan de smaak en textuur van Waldkorn® Classic. De gluten in de tarwe zorgen bijvoorbeeld voor de nodige elasticiteit. De haver en rogge zorgen dan weer voor de juiste smaakaccenten.

Daarbovenop wordt een Waldkorn® Classic ook rijkelijk afgewerkt met een mix van granen en zaden die speciaal voor deze broodvariëteit werd samengesteld. Welke granen en zaden? Dat is een geheim van het huis. We gaan niet alles verklappen, natuurlijk. ;)

 

facebook facebook Instragram Instragram Pintrest Pintrest
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer weten Verder gaan

scroll to top